lördag 28 januari 2012

Utan dig Astrid, hade detta inte gått!

Nu är jag färdig! Efter många om och men. Jag skrev ju att jag hade sytt alla moment innan...det var ju inte helt sant, för jag hade inte sytt krås innan. Hur svårt kan det vara, tänkte jag. Svårt var det väl inte egentligen, men det var lite sprätta och sy om för att dölja kråsets avigsida.

Mitt i sömnaden gick också min symaskin sönder. Då kom jag av mig några dagar, men så hade jag ju en grej att ta sikte på; idag skulle jag sjunga solo på en namngivningsfest. Eftersom jag har en Husqvarna från 70-talet som jag ärvt av faster, så tog jag fram den. Vilken klippa! Den syr så fint och bra. OCH, ni kan bara ana min glädje när jag en natt satt och skulle sy i det dolda blixtlåset och hittar en pressarfot till det i fasters gamla syskrin!

Något annat jag lärt mig är vikten av att sy en toile OCH vikten av att våga sy på frihand när inte mönstret passar ens kropp. Jag ändrade och grejade på toilen tills jag tyckte jag var nöjd. Men sedan när jag satte på mig livet i det riktiga tyget då blev det inte alls bra. Fick Madonna-boobies (med små strutar över bystpunkten). Tack vare vår FB-grupp för SewAlongen fick jag mycket användbara råd från en medsömmerska och som ni ser är Madonna-boobsen ett minne blott!

Ett annat moment jag inte är van vid är handsömnad. Det är ju sällan jag syr för hand, men här var jag tvungen att fästa livets infodring för hand vid blixtlåset samt fästa kråset på några ställen så det inte blåser upp i ansiktet på mig om det är en blåsig dag.

Tyger och band från Ohlssons Tyger, blixtlås från lokala tygaffären. Totalt 125 kr i materialkostnad. Mönstret är gratis och kan hittas hos The Selfish Seamstress!

Imorse gjorde jag också ett matchande armband i Funky-look-stil. Jag är riktigt nöjd med min nya fina outfit. Det är så roligt att sy till sig själv, det kommer bli fler plagg framöver!


13 kommentarer:

Knejs sa...

Den här är så galet snygg!! Skulle kunna vara hämtad ur vilken modekatalog som helst!

Jag älskar det glada tyget, det är som gjort för en klänning. Personligen har jag alltid rynkat på näsan åt krås men det var verkligen pricken över i:et på denna klänning!

Verkligen snygg!

mulliga m sa...

Så snygg och armbandet passar ju perfekt till!

Fangoria sa...

Wow så himla fin! Vad du är duktig!!!

annas alster sa...

Oj va snygg! Kul med kråset, som jag egentligen inte är så förtjust i, men här passar det ju jättebra! Well done! :)

hennihenni sa...

Jag tycker det blev äldigt snyggt, bra tygval!

Karin sa...

Grattis till målgång och en jättefin klänning! Jag gillar att du gjort ett matchande armband till... Det är liksom lite överkurs och därför gillar jag det lite extra! Heja!!!

Z sa...

Grymt snyggt!!!!

Popcorn sa...

Tack alla för era kommentarer! Det är ju larvigt kul att sy till sig själv, speciellt när det blir så bra slutresultat.

Och var det något jag älskade med klänningen när jag såg mönstret så var det ju kråset! Det är liksom - jag! Men det tog ju larvigt lång tid att sy dit det...

På torsdag ska jag ha den med svarta leggings, stövlar (inte gummi) och kofta med trekvartsärm till - då blir det en najs vinterklänning! Och trekvartsärmen gör att armbandet syns!

MemLin sa...

otroligt snygg

Jenny sa...

Underbart tyg!

Popcorn sa...

Tack MemLin och Jenny!

[Blää] sa...

Wow!!!

Popcorn sa...

Blää; Ja, jag känner fortfarande att det är lite wow över den! Nu ska den med till England när jag ska dit med min kör!