lördag 8 augusti 2015

Love tankini, refuse bikini (for kids)!


Dottern har föredragit en tankini vi köpte på Kappahl framför baddräkten. Dessvärre har båda nu blivit för små och ingen ny tankini i rätt storlek fanns att finna. Jag VÄGRAR köpa bikini till henne då jag tycker det är absurt att det ens finns bikini i barnstorlek! Barn har ju inga bröst och således inget att stoppa i bikini-bh:n. Jag vill låta mina barn i så stor utsträckning som möjligt vara barn och inte styras utifrån vilket biologiskt kön de har, därför vägrar jag barn-bikini.

Det är ju vid sådana här tillfällen en älskar att kunna sy! Beställde badklädes-tyg från JNY och mönstret till toppen finns i Modkids bok "Sewing modkid style" (testsydde mönstret till den här klänningen) fast jag förlängde med 6 cm då jag inte ville ha ngn bar mage och tog inga korsade axelband eftersom minsting tyckte det var svårt att veta hur en skulle ta på sig plagget då. Trosorna finns i Ottobre 6/2010 men jag sänkte midjan några cm och lade inte till någon sömsmån vid benen.Bara några timmar efter att de nya badkläderna i strl.122 blev klara fick de ta sitt första dopp! Minsting är nöjd med dem och jag med!

1 kommentar:

Maria sa...

Jag håller helt med dig!
Varför ska små barn springa runt i bikini?!?
Min snart 8-åriga dotter ville ha bikini när vi i våras skulle handla och jag ville hon skulle ha baddräkt. Tankini blev en kompromiss som vi båda var nöjda med :-)
Denna var superfin så nu blev jag sugen att sy en själv till henne till nästa säsong :-)
Får jag fråga vad du använt för söm i benen?
Tack för inspirationen!