torsdag 30 juli 2015

Proud Glenda!

Då var det dags för Prideparaden i Stockholm igen! Ser verkligen fram emot att gå med i paraden och att få en helg i Stockholm tillsammans med min syster och hennes familj. Ville så klart ha ett nytt plagg till årets Pride och tyckte att en klänning med halvcirkelkjol skulle bli bra.Tyget är från Lilofant och när jag beställde ganska många meter i vintras så var det med en blivande Pride-klänning i åtanke. Jag har länge tänkt att få till ett linne och tog en modell från Ottobre 5/2015, linnet Glenda. Jag jämförde med ett linne jag redan har för att få rätt storlek. Jag sydde i ett rea-tyg först för att se hur modellen fungerade. Därefter jämförde jag med överdelen till min Moneta Sweetheart Dress och sedan kortade jag av och minskade vidden vid midjan på mönstret. Det var lite lurigt att sy dit FOE (från Bibbis Textil) då jag fick se till att resåren inte drog ihop tyget vid framsidans "axelband". Dessutom är modellen lite vid vid nacken på bakstycket, vilket innebär att där behöver resåren dra ihop tyget en del annars blir det en glipa (det blev rätt på första försöket på prov-linnet men fel på klänningen så jag fick sprätta resåren runt halsen och göra rätt...). En halvcirkelkjol har jag redan ritat enligt mina mått så den tog jag till kjoldelen. Som ni ser på översta bilden har jag sytt i fickor i sidsömmarna och som vanligt tog jag fickorna från mönstret till Emery Dress.

Pricken över i:et är ju verkligen träskorna från Karlskoga trätoffelfabrik (finns både på fb och instagram, kan varmt rekommendera att följa om en gillar träskor!). Nästan varje år beställer jag ett par träskor därifrån. En får välja färg och modell. Länge har jag önskat mig ett par pride-skor, men de har inte haft varken lila eller orange men i år fick de äntligen in dem och voilá - här har vi en närbild på årets inköp (det förtjänar de, de syns knappt på fotona)!

Ett särskilt tack till min yngsta son på nio år som fotat idag! Mycket bra jobbat!Glömde fota ryggen, men här fick jag ju en bild på den!

Även vuxna gillar att snurra!

2 kommentarer:

Tyg och otyg sa...

Snyggt! Perfekt Pride-outfit (och för andra dagar också, såklart)!

Popcorn sa...

Tack! Ja, den passar bra alla dagar!