söndag 13 juli 2014

Persimmon sundress


Den blev precis så härlig som jag tänkt mig! Persimmon sundress and tunic, köpt på Willow & Co patterns. Lätta instruktioner, men som alltid lite krångligare när det är PDF-mönster eftersom det behövs klippas och tejpas ihop innan det går att börja sy. Tygerna kommer från Ohlssons Tyger, köpta för läääääänge sedan på rea.


Instruktionerna var tydliga i både text och med foton. Fickorna bytte jag ut till fickorna från en av alternativen från Geranium dress. Om jag ser till att det finns fickor på de plagg jag syr så blir dottern nöjd!

Okej mamma, nu ska vi se här...

...den snurrar så HÄR mycket!
Jodå, klänningen klarade snurrtestet! Tur det för jag älskar verkligen den här klänningen. Sömnaden gick bra men det var fasligt mycket fåll att fålla när det skulle göras!

2 kommentarer:

Linda sa...

Så otroligt fin. tack för tipset på mönster.
made by jinna

Popcorn sa...

Tack! Ja, det är ju en ganska enkel modell att sy även om det tar lite längre tid än en tror utifrån volanger och veck - men slutresultatet är ju underbart. Och det är bra med modeller som kan användas som de är på sommaren och som kan användas resten av året med en lång- eller kortärmad tunnare tröja under! Kan verkligen rekommendera mönstret!