måndag 3 september 2012

Redo-kjol
Inspiration till den här kjolen har jag fått av några tjejer som syr under lejbeln Lantlollorna. Idén är ju så smart för hur många gånger har inte mina härligt mjuka, väl använda jeans gått sönder vid insidan av benens söm?! Istället för att slänga används nästan hela jeansen till en ny kjol!

Tyg är således ett par jeans från Lindex och det blommiga tyget har jag fyndat på loppis. Har precis sytt en tunika till min dotter i det och när det ändå låg framme... Dekorationsbandet med hjärtan och kantbandet som jag har använt till passpoalen är köpt på Ohlssons Tyger, stommen till passpoalen är köpt på Bibbis Textil och de två spetsbanden längst ned, ett i vitt och ett i syrénlila är köpt på Mazzarin.

Jag verkligen ä-l-s-k-a-r att sy sådana här projekt där detaljer och pynt gör hela plagget/produkten. Några förändringar kommer jag ändå göra i tillvägagångssättet nästa gång. För det är ett som är säkert, det kommer bli fler sådana här till mig! Har redan ett till par trasiga gamla jeans som ligger och skräpar i garderoben för att jag inte kan skiljas från dem...

4 kommentarer:

clovek sa...

knall stillige :D

Popcorn sa...

Tack och välkommen hit!

Vinga sa...

Så jättefin! Undrar lite om det finns nån risk att jeanstyget färgar över till ljusa? Blev sugen att prova sy en själv �� Inspiration ��

Popcorn sa...

Vinga, nej, det har inte färgat av sig, men å andra sidan är ju detta jeans jag tvättat hur många gånger som helst innan jag gjorde om dem till kjol. Jag gjorde om dem just för att de var så välanvända att det hade nötts ett hål i grenen :-) Välkommen hit förresten!