fredag 30 december 2011

Innan 2012 i alla fall!Min Sew-Along-väska är färdig! Snygg blev den också även om modellen inte är exakt så som jag vill. Främst känns den lite för hög - men det positiva med det är att det får plats ett kollegieblock i A4-format! Öppningen hade kunnat göras lite vidare, öppningen är ca. 27 cm, men eftersom väskan är såpass djup känns den ändå lite liten i förhållande till resten av väskan. Väskan är fodrad med röd vindpoplin från Ohlssons Tyger. Det lila tyget med vita blommor kommer från Stoff och Stil, det andra blommiga tyget kommer från lokala tygaffären, alla spännen kommer från Strapworks, dragkedjorna kommer från Ohlssons Tyger och Bibbis Textil och remmarna kommer från Mattsons Band.

Jag har gjort ganska många modifieringar av mönstret. I ursprungsmodellen, som ni ni kan se här, så sitter det en liten nyckelficka på utsidan, den placerade jag på insidan istället. I ursprungsmodellen är det tänkt att det ska gå att vika väskan, på mitten, vilket jag aldrig riktigt förstod funktionen med, så det skippade jag och flyttade därför upp axelremmen så dess fästen sitter högst upp på väskan.

Den stora fickan på utsidan får det plats ganska mycket, bland annat finns en ficka för mobilen. Den fickan är enligt mönstret, men jag satte den högre upp än i ursprungsmodellen.

De fickor som finns i väskan har jag ritat själv med god hjälp av The Bag Making Bible. Det var roligt att få lite utmaningar. I originalet fanns plats för en vattenflaska, det tyckte jag lät smart, men ville samtidigt ha fickor där innehållet inte kunde trilla ur så lätt. Därför gjorde jag ett fickparti med resår högst upp. En ficka för vattenflaska, en liten ficka för penna och en ficka att t.ex. ha plånboken i.

Sedan ville jag få plats med min netbook i en ficka och därför gav jag mig på att sy en ficka med "darted corner". Den står ut 4 cm i botten (eftersom jag har ett ganska starkt batteri så blir min netbook ganska hög just där). När jag inte har med mig min netbook (jodå, det händer, ganska ofta till och med) så går det att stänga igen fickan med en tryck-knapp, så den inte hänger ut. Även denna ficka har resår högst upp eftersom netbooken inte är så hög i andra sidan. Det är en rymlig ficka utan netbooken och några blöjor och ett paket tvättlappar skulle lätt få plats. Ett ombyte till en lite mindre människa får också plats (inte i fickan då, utan i väskans övriga utrymme). På det översta fotot syns även nyckelfickan

Särskilt snygg detalj är passpoalerna vid öppningen av väskan. Dessa fanns i ursprungsmönstret. Jag valde lite bredare passpoaler så att det skulle synas tydligt. En praktisk detalj är att det både finns axelrem och bärhandtag till väskan och det fanns också i ursprungsmönstret. Däremot hade ursprungsmönstret krokar, ringar och stopp-spänne i plast, men jag valde metall istället och det är jag mycket nöjd med!

Det här var ett kul syprojekt och även om jag inte hann med att göra det samtidigt som de andra, så har det varit en sporre att se än den ena snygga färdiga väskan efter den andra dyka upp i vårt FB-forum. Och som sagt, en utmaning att modifiera mönstret så jag fick en väska som jag tycker är både snygg och funktionell! Jag är nöjd med att min väska blev klar 2011 och hoppas jag kommer använda den en del. Hade jag haft en bebis hade den garanterat använts som skötväska - en riktigt snygg sådan!

Tack karinottilia för att du drog igång den här Sew-Alongen och tack alla med-sew-alongare för inspiration!


7 kommentarer:

JuMel sa...

Din väska är verkligen snygg! Snygga och praktiska fickor du gjort på insidan också. Själv har jag knappt gjort några ändrignar på min väska men så hade jag inte några speciella tankar om hur jag ville att den skulle vara/bli heller. Tycker eg att den är lite för stor för mig så det återstår att se hur mycket den blir använd. Roligt och lärorikt har det varit att sy den iallafall! Gott Nytt År!

Popcorn sa...

Gott Nytt År till dig med! Ja, den är i största laget!

Knejs sa...

Jättesnygg väska!!
Imponerad av dina ändringar, själv följde jag mönstret slaviskt av rädsla för att inte få ihop det :)

Karinottilia sa...

Jättefint resultat! Nästa väska jag syr då ser jag fram emot att också få ändra lite. Din blev verkligen kanonfin!

Skapat av mig sa...

Men så fin och vilka fickor på insidan! Bra jobbat!

TurboNeedle sa...

Verkligen jättefin! Man blir så glad när man tittar på den med alla dessa blommor, en riktig färgklick. :D

AnboAnna sa...

Vilken härligt glad väska! Jättesnygg!