söndag 29 juni 2014

Bättre sent än aldrig!

Den här klänningen hade jag tänkt sy till förra årets skolavslutning och jag visste i vilket mönster också. Tyget är köpt på Åhléns sommar-rea 2012, så det har legat på hyllan ett tag... Sedan blev det bara inte av att jag tog mig tiden, trots att jag redan hade ett mönster, så det var ju bara att ta fram tyget och börja skära.

För MÅNGA år sedan, när jag läste till socionom så var vi några stycken som samåkte. Jag skulle sjunga på ett bröllop och en av tjejerna, Cissi, ville absolut att jag skulle sjunga låten i bilen. Efter lite övertalning så gjorde jag det och hon tyckte att det lät så bra. Våra karriärer har gått lite parallellt och vi har efter våra akademiska studier träffats lite nu och då, bland annat åkte vi på en studieresa till England för några år sedan. Då var även min kör-kollega med och ibland fördrev vi restid mellan olika ställen med att sjunga lite. Då sa Cissi, om jag ska gifta mig någon gång, då skulle jag vilja att ni sjöng på mitt bröllop. Och igår var det dags, temat på bröllopet var vitt och rosa. Och det var sparken i baken jag behövde för att sätta igång och sy. Jag hade ingen rosa klänning.Mönstret kommer från Sömnadsmagasinet 4/2011, modell 125. Den ger en fin siluett trots att det är en ganska löst sittande modell med prinsess-skärning. Jag bara älskar kragen! Det dolda blixtlåset sitter i ena sidan, vilket tyvärr omöjliggör möjligheten att ha fickor. Fotot togs av min kör-kollega hemma hos henne, hag hade önskat en fotosession i kyrkan, men direkt vårt brudpar var på väg ut var nästa på väg in typ, så det funkade inte. Därför blev det hemma hos min kör-kollega med ett golv fullt av sladdar, vilket jag inte tyckte var så snyggt, så jag frilade bilden istället. Den här klänningen kommer jag använda mycket!

2 kommentarer:

Evalito P sa...

Superfin. En klänning som jag skulle älskat.

Jag kan inte sy, men har nu - efter att ha läst ditt inlägg - beställt tidningen. Tre nummer för 169 kronor, hoppas jag också hittar ett fint men lätt mönster.

Popcorn sa...

Tack och välkommen hit Evalito P! Lycka till med sömnaden! Google och Youtube är en ständig källa till glädje när det gäller att hitta svar på frågor som dyker upp! Och även en facebook-grupp som heter "Vi sytokiga"!