söndag 11 maj 2014

Stella top


Här är ursprungsmodellen av Stella Top från Jenny Hellström, min andra top i Spring Top Sewalong och min andra outfit i Me Made May 2014. Jag har ritat om halsringningen då den var alldeles för urringad för min smak, jag höjde den 5 cm. Dessutom har jag 1 cm sömsmån runt hela mönstret och fållen är 2,5 cm. Det här är en modell jag gillar mycket, med puffärmen så blir det som en hoops fast till mig! Jag kommer sy fler varianter av den här. Tyget hittade jag för flera år sedan i stuvlådan hos Ohlssons Tyger. Jag gillar att köpa in lite billigare tyger som kan användas när jag testar nya modeller, då svider det inte så om modellen inte bli bra, värre då om jag tar ett av mina många 170 kronors-tyger och det inte blir bra...

Ja, jag inser nu att jag inte kommer hinna med att sy min Mae blouse innan Spring Top Sewalong tar slut 24:00 idag, men jag har i alla fall sytt en toile och modifierat mönstret så det är dags att klippa i fintyget snart.

För att få till det här med fotografering får en vara innovativ, idag bytte jag fotograftjänst av tonåringen mot att jag gjorde frulle åt honom och hans kompis - win-win!

2 kommentarer:

Maria sa...

Vad mycket snygga saker du har gjort! Den här toppen gillar jag jättemycket. Jag ska definitivt kika in hos dig igen!

Popcorn sa...

Tack Maria! Ja, den här toppen blev väldigt bra! Välkommen hit!