onsdag 6 juni 2012

Blått är flott!


Jodå. Till slut blev det ju riktigt bra. Kören skulle sjunga på nationaldagsfirande. Vi skulle ha blå överdel. Jag har inget blått. När jag var i närmsta större stad i tjänsten förra veckan passade jag på att gå in på Ohlssons Tyger på lunchen. Där låg ett stycke fint blå-vitrandigt tyg i stuvlådan och väntade på mig. 49 kr metern. Dock var det sista tygbiten på rullen och det hade blivit streck efter kanterna på kartongen som låg i mitten. Expediten sa att det skulle gå bort i tvätten och det nöjde jag mig med. Väl vid kassan fick jag tyget för 29 kr metern! Det är omtanke om kunderna det!

Hade velat sy något mer avancerat, men hade verkligen inte tiden. Har länge velat sy en modell med vattenfallsringning, men det har inte blivit av. Så då passade jag på nu och tänkte att ringningen lyfter den i övrigt mycket enkla modellen.

Utan accessoarer hade klänningen dock fallit rakt ned i nattlinneträsket. Eller som maken så najsigt uttryckte det när jag passerade iförd klänningen utan accessoarer:
- Har du sytt en poncho?

Men med skärp och halsband och ett par snygga träskor (som dock inte syns) tycker jag nog att klänningen blev helt okej!

5 kommentarer:

Karinottilia sa...

Jättesnygg! Kan tänka mig hur fin den är till träskorna. Verkligen fint!

Aleisa sa...

Wow, så fin, inte bara den här utan hela bloggen. Hur kunde jag ha aldrig varit här, kommer tbk!

Popcorn sa...

Karinottilia: Tack!

Aleisa: Välkommen hit och tack så mycket!

GOBLIgobli sa...

Äh, karlar! =D Klänningen kunde inte blivit bättre. Helt perfekt!

Popcorn sa...

Tack GOBLIgobli!