tisdag 13 september 2011

MonsterjeansProducerar ju mest överdelar, men min minsta kille behöver verkligen fler byxor så då fick det bli de här. Han valde själv tyget till fickorna, men var i övrigt inte så nöjd med att jag skulle sy byxor åt honom, han tycker han har tillräckligt många och det har han väl, men de är dessvärre inte så långa längre...

Mörk denim från Ohlssons Tygers fyndhörna, 90 kr för dryga metern (billiga brallor!) och monstertyget är från Panduro.

Det tar helt klart mycket längre tid att sy byxor som har detaljer som dessa, låtsasgylf, fickor fram och bak, veck vid knän - men det är helt klart värt det för slutresultatet blir så bra! När klockan var två inatt och de var klara jämförde jag midjan med ett par andra byxor och konstaterade att resårbandet töjts ut en hel del. Tack och lov fick jag hjälp från nyfiQen som tipsade mig om att resårbandet skulle kunna återgå till sitt forna mått om jag ångade på det och som genom ett mirakel krympte det från 29 cm tvärs över midjan till 26 cm tvärs över midjan.

Nu är det bara att hoppas att min lillkille använder byxorna och börjar gilla dem!

2 kommentarer:

Ulrika 3exter sa...

Tuffa! Vilket jobb! Jag håller själv på med byxor med fickor som ligger och väntar i syrummet, har aldrig testat fickor innan. Dina var kanon fina!:)

Popcorn sa...

Tack! Ja, det är kul att göra något med fler detaljer på ibland!