söndag 5 juni 2011

Happy eatin'


mönster:
avritat och lite modifierat efter den haklapp jag tyckt varit bäst. Det går ju även att sätta kardborre som knäppning, men jag föredrar om min minsting inte kan dra loss haklappen själv... Den haklappen med stenar har jag försett med en ståltråd inne i kantbandet på den nedre delen av haklappen så att det går att böja ut den. Vet inte om det är bra eller inte, ska ju testa dessa två nu.

material:
vaxduk från lokala marknaden

negativt:
att jag glömde sy fast nedre delen på solroshaklappen och fick sprätta och göra om. När jag sedan hade sytt färdigt båda insåg jag att jag glömt att sätta dit min lejbel... Nåväl dessa två är mina första prototyper och ska användas av mig själv, så det kvittar ju, men det är ändå irriterande.

Dessutom var det svårt att göra ett snyggt avslut på kantbandningen, det blir en väldigt tydlig "kant". Har läst några tips under dagen som jag ska prova nästa gång.

positivt:
att de blev så fina på första försöken. Och att det var så roligt att sy dem. Jag har inte sytt så mycket i vävda material så jag har dragit mig lite för att sy dessa eftersom jag visste att de skulle ha kantband i bomull, men det gick ju super. Det gäller att hålla tungan rätt i munnen i innersvängarna, men annars så gick det som på räls.

Dessutom hoppas jag kunna öka användningen av haklappar igen och minska användningen av IKEA:s förkläden (som jag för övrigt tycker är super) nu när det är varmt och fint och minstingen inte har långärmade överdelar som blir smutsiga på ärmarna hela tiden.

3 kommentarer:

Cirkus sa...

ÅGUUUU så fina!

Jennie sa...

Fin modell på haklapparna! Jag tycker det är så svårt att sy i vaxduk, men du verkar ha fått till det jättebra! :)

Popcorn sa...

Tack - jo, det gick ju riktigt bra faktiskt! Men jag måste dessvärre rita om mönstret för nederdelarna står inte alls ut så de fångar upp fallande matrester. Den med ståltråden (stenmotivet) gör det lite mer än den utan, men inte tillräckligt för min kladd-fia!