torsdag 6 januari 2011

The lady in pink


mönster:
tunika med dragsko i sidan ur Ottobre 6/2010, kjol eget mönster. Allt i strl.110.

material:
svart velour och band från Ohlssons Tyger, svart muddväv från Stoff och Stil, rosa jersey fyndat på loppis.

negativt:
att tyget var så svårt att sicksacka i sidorna nere vid dragskon. Fick sicksacka en bit in på tyget istället för i kanten. Sedan blev jag inte helt nöjd med resultatet när jag rullfållade den svarta velouren. Tror inte jag kommer rullfålla velour något mer faktiskt.

positivt:
att tunikan var lättsydd, men ändå ser mer arbetad ut med dragskon. Mina nya lejbels har kommit och jag är så nöjd med storleken på dem. Det är bra att ha ett barn i rätt storlek att prova nya modeller på. Lillkillen fick prova kläderna så att jag såg att det passade, framför allt var jag rädd att kjolen skulle bli för kort.

Och det var såklart glädjande att min brorsdotter tillika min guddotter tyckte om kläderna. Hon sprang och bytte om direkt! Det rosa tyget har jag faktiskt köpt enkom för att jag ville sy något till henne och jag vet att hon superälskar rosa. Nu är ju rosa inte riktigt min färg (vilket kanske syns om man kollar vad jag sytt tidigare), men ibland får jag ju göra undantag. Tycker att det blev lite tuffare med den svarta mudden och de svarta banden i dragskon i alla fall.

2 kommentarer:

JuMel sa...

Fint set! Hur är tunikan i storlek? Satt just i går och funderade på att sy en tunika till min snart 7-åring och använda just det mönstret...

Popcorn sa...

Den var faktiskt bra i storlek. Ibland kan ju Ottobre vara lite si och så, men den här bedömer jag som helt perfekt! Så sy på!